Mustikapirukas

18-20 tk

4 1/2 nisujahu
1 1/2 suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
150 g margariini või võid
1 muna

Täidis:
~ 1 l mustikaid

Purutaigen:
1 1/2 dl kaerahelbeid
 1 dl suhkrut
1 tl vanilliinsuhkrut
50 g margariini või võid


  • Sega omavahel jahu, suhkur ja küpsetuspulber. 
  • Haki margariin jahu hulka noaga või mikseriga. 
  • Lisa muna. 
  • Suru taigen rasvaga määritud umbes 20 x 30 cm suurusele ahjuplaadile. 
  • Laota mustikad pinnale. 
  • Sega kausis kaerahelbed, suhkur ja vanilliinsuhkur. 
  • Lisa sula margariin ja sega hästi läbi. 
  • Puista purutaigen marjadele. 
  • Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 20 minutit.
  • Jahuta pirukas. 
  • Lõika see ruutudeks. 


Serveeri mustikapirukas magustoiduks või kohvi juurde. Pirukas saab veelgi maitsvam, kui sellele serveerimisel lisada veidi jäätist või hapukoort. 

~35 minutit sh 20 minutit ahjus

Kiiresti ja Maitsvalt