15 portsu
150 g võid
3 dl suhkrut
1 dl kakaopulbrit
2 tl vanilliinsuhkrut
2 muna
2 dl nisujahu
Kate 1:
1/2 dl vahukoort
1/2 sl võid
125 g tumedat šokolaadi
1- sl rummi
Kate 2:
1/2 dl vahukoort
1/2 sl võid
125 g valget šokolaadi
1-2 sl likööri
hõbekuulikesi
1 tund sh 15-20 minutit ahjus + jahtumine
Kiiresti ja Maitsvalt
150 g võid
3 dl suhkrut
1 dl kakaopulbrit
2 tl vanilliinsuhkrut
2 muna
2 dl nisujahu
Kate 1:
1/2 dl vahukoort
1/2 sl võid
125 g tumedat šokolaadi
1- sl rummi
Kate 2:
1/2 dl vahukoort
1/2 sl võid
125 g valget šokolaadi
1-2 sl likööri
hõbekuulikesi
- Lülita ahi sisse ja sea see 175 kraadile.
- Sulata potis või.
- Hõõru sulavõi hulka suhkur, kakao ja vanilliinsuhkur.
- Lisa ükshaaval munad ja lõpuks jahu.
- Pane taigen võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivate äärtega koogivormi, mille läbimõõt on umbes 24 cm.
- Küpseta tordipõhja ahju alaosas 15-20 minutit.
- Ära küpseta seda liiga kaua, sest põhi peab jääma keskelt veidi niiskeks.
- Lase tordipõhjal raskuse all umbes tund aega jahtuda.
- Pane kummagi katte vahukoor ja või eraldi pottidesse ning lase keema.
- Tükelda mõlemad šokolaadid ja sulata need kumbki eri kooresegudesse.
- Maitsesta segud alkohooliga.
- Klopi koore-šokolaadisegud kohevaks, kissellitaoliseks trüflimassiks.
- Suru trüflimassid läbi kreemipritsi triipudena tordi pinnale, nii et igale tumedale triibule järgneb hele triip.
- Kaunista tordi serv väikeste trüflirosettidega.
- Aseta igale rosetile üks hõbekuulike.
- Hoia tort kuni serveerimiseni külmas.
1 tund sh 15-20 minutit ahjus + jahtumine
Kiiresti ja Maitsvalt