Trüflitort

15 portsu

150 g võid
3 dl suhkrut
1 dl kakaopulbrit
2 tl vanilliinsuhkrut
2 muna
2 dl nisujahu

Kate 1:
1/2 dl vahukoort
1/2 sl võid
125 g tumedat šokolaadi
1- sl rummi

Kate 2:
1/2 dl vahukoort
1/2 sl võid
125 g valget šokolaadi
1-2 sl likööri
hõbekuulikesi


  • Lülita ahi sisse ja sea see 175 kraadile. 
  • Sulata potis või. 
  • Hõõru sulavõi hulka suhkur, kakao ja vanilliinsuhkur. 
  • Lisa ükshaaval munad ja lõpuks jahu. 
  • Pane taigen võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud lahtikäivate äärtega koogivormi, mille läbimõõt on umbes 24 cm. 
  • Küpseta tordipõhja ahju alaosas 15-20 minutit. 
  • Ära küpseta seda liiga kaua, sest põhi peab jääma keskelt veidi niiskeks. 
  • Lase tordipõhjal raskuse all umbes tund aega jahtuda. 
  • Pane kummagi katte vahukoor ja või eraldi pottidesse ning lase keema. 
  • Tükelda mõlemad šokolaadid ja sulata need kumbki eri kooresegudesse. 
  • Maitsesta segud alkohooliga. 
  • Klopi koore-šokolaadisegud kohevaks, kissellitaoliseks trüflimassiks. 
  • Suru trüflimassid läbi kreemipritsi triipudena tordi pinnale, nii et igale tumedale triibule järgneb hele triip. 
  • Kaunista tordi serv väikeste trüflirosettidega. 
  • Aseta igale rosetile üks hõbekuulike. 
  • Hoia tort kuni serveerimiseni külmas.


1 tund sh 15-20 minutit ahjus + jahtumine

Kiiresti ja Maitsvalt