Triibuline hapukoore-šokolaadikook

4 muna
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
500 g hapukoort
näpuotsatäis soola
8 sl nisujahu
3/4 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl söögisoodat
50 g sulatatud võid
3 sl kakaopulbrit
marju (vaarikaid ja/või maasikaid)


  • Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
  • Vahusta munad suhkrutega heledaks, lisa hapukoor, sool, jahusegu (jahu, soola, sooda ja küpsetuspulber) ja jahtunud sulavõi. 
  • Sega ühtlaseks ning jaota tainas pooleks. 
  • Ühe poole hulka 3 sl kakaopulbrit. 
  • Määri küpsetusvorm võiga ning puista üle jahuga, kopsi üleliigne jahu vormi seest välja. 
  • Tõsta nüüd kulbitäis heledat tainast vormi põhjale keskele, selle peale sama suur ports kakaoga tainast otse keskele ning jätka nii, kuni mõlemad tainad otsas. 
  • Küpseta 35-50 minutit. 
  • Lase koogil otse vormis jahtuda.
Suvekiri 2017