Luksuslik õunakook

Põhi:
3 dl nisujahu
0,75 dl suhkrut
2 munakollast
100 g võid
1 sl piima

Täidis:
4 õuna
1 dl suhkrut
0,5 dl vett
2 tl vaniljesuhkrut
2 sl brändit
50 g võid

Kate:
4 õuna
2 sl sulatatud võid
3 sl suhkrut
2 tl jahvatatud kaneeli


  • Sega kõik taignaained köögikombainis ühtlaseks massiks ning vajuta 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. 
  • Pane 20 minutiks külmkappi.Täidise valmistamiseks koori ja puhasta õunad, lõika väikesteks kuubikuteks. 
  • Pane koos suhkru ja veega potti, keeda tasasel kuumusel 5 minutit. 
  • Sega hulka vaniljesuhkur, brändi ja sulatatud või. 
  • Küpseta koogipõhja ahjus 200°C juures 12 minutit. 
  • Toesta taignat fooliumiga, et ääred küpsedes alla ei vajuks.
  • Vala peale keedetud täidis - õunakuubikud. 
  • Katte jaoks koori õunad ja viiluta. 
  • Laota need mustrina koogile. 
  • Nirista peale sulatatud või, raputa üle suhkru ja kaneeliga. 
  • Küpseta veel 30 minutit, kuni kook saab kauni värvi.


Pereköök: köögiviljaroad ja puuviljakoogid; august 2003