10
Täidis:
200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
0,5 tl küpsetuspulbrit
4 tk muna
170 g fariinsuhkrut (2 dl)
2 dl 35% rõõska koort
Kaunistuseks:
2 dl 35% rõõska koort
2 tl vanillisuhkrut
tumedat šokolaadi
nonparelle (puistepuru)
*Valmista esmalt põhi. Sega köögikombainis jahu, suhkur,
sool, küpsetuspulber. Lisa või, töötle puruseks. Siis lisa lusikatäis
või kaks piima, sega läbi. Suru saadud tainas küpsetuspaberiga kaetud
lahtikäivasse 24 või 26 cm koogivormi. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 15
minutit.
*Sulata täidise jaoks šokolaad ja või vesivannis (või ettevaatlikult paksupõhjalises potis), lase veidi jahtuda.
Vahusta munad suhkruga paksuks heledaks vahuks. Vahusta rõõsk koor kohevaks. Sega munavaht ning vahukoor šokolaadi-võisegu hulka. Vala täidis eelküpsetatud põhjale.
*Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit, kuni kook servadest veidi lahti lööb.
*Lase täielikult jahtuda.
*Enne serveerimist vahusta rõõsk koor vanillsuhkruga. Kata kook vahukoorega ning kaunista riivitud šokolaadi või nonparellidega.
*Sulata täidise jaoks šokolaad ja või vesivannis (või ettevaatlikult paksupõhjalises potis), lase veidi jahtuda.
Vahusta munad suhkruga paksuks heledaks vahuks. Vahusta rõõsk koor kohevaks. Sega munavaht ning vahukoor šokolaadi-võisegu hulka. Vala täidis eelküpsetatud põhjale.
*Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit, kuni kook servadest veidi lahti lööb.
*Lase täielikult jahtuda.
*Enne serveerimist vahusta rõõsk koor vanillsuhkruga. Kata kook vahukoorega ning kaunista riivitud šokolaadi või nonparellidega.