Koostisosad :
200g digestive küpsiseid
70g võid
60g tumedat šokolaadi (Bitter vms.)
Šokolaadikreem:
180g tumedat šokolaadi (Bitter vms.)
180g võid
4 muna
90g tumedat muscovado suhkrut
90g heledat muscovado suhkrut
200ml 35% koort (vahukoort)
Kate:
200ml 35% koort (vahukoort)
2 sl suhkrut
kaunistuseks šokolaadilaaste (50-60g šokolaadi)
Valmistamine:
*Põhja
tegemiseks purusta küpsised. Pane kaussi šokolaadi ja või tükid, sulata
need kuumavee vannil ja sega hästi. Vala segu purustatud küpsisetele ja
sega ühtlaseks. Vala küpsisemass lahtikäivasse 24 cm koogivormi. Suru küpsisemass vormi põhja. Tõsta
veidiks külma kõvenema.*Kreemi tegemiseks sulata šokolaad ja või kuumavee vannil nagu eespoolgi ja jäta natukeseks jahtuma. Vahusta munad muscovado suhkrutega, mikserda sisse ka koor ja lisa ettevaatlikult sulatatud šokolaad ja või. Vala segu küpsisepõhjale ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 45 minutit.
*Lase enne vormist välja võtmist täielikult jahtuda (ka üleöö).
*Katteks vahusta koor suhkruga ja kata sellega kook. Kaunista šokolaadilaastudega.