6 inimesele
Koori õunad, poolita ja eemalda südamik. Piserda üle sidrunimahlaga.
Sulata pannil või ja fariinsuhkur. Kuumuta keemiseni ja lisa õunapoolikud.
Hauta õunu nõrgal kuumusel umbes 5 minutit, keerates neid vahepeal. Tõsta tulelt ja jahuta veidi. Kui kasutad panni, mis kannatab ahjukuumust (näi malm- või teraspann), võid jätta segu pannile. Kui kasutad teistsugust panni, vala segu ümmargusse pirukavormi.
Valmista tainas. Näpi või, jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja vesi. Sega ühtlaseks tainaks.
Rulli tainas kergelt jahusel laual ümmarguseks kettaks (veidi suuremaks kui panni läbimõõt).
Tõsta tainas õuntele ja suru panni sisekülgedele.
Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.
Lase jahtuda 10 minutit.
Kummuta kook taldrikule - aseta taldrik esmalt pannile nagu kaaneks ja seejärel keera see hoogsa liigutusega koos panniga teistpidi.
Serveeri soojals koos vanillijäätisega.
Tervispluss, Angeelika Kang
- 5 hapukat õuna
- 1 sidruni pressitud mahl
- 50 g võid
- 1 dl fariinsuhkrut
- 1 tl kaneeli
Koori õunad, poolita ja eemalda südamik. Piserda üle sidrunimahlaga.
Sulata pannil või ja fariinsuhkur. Kuumuta keemiseni ja lisa õunapoolikud.
Hauta õunu nõrgal kuumusel umbes 5 minutit, keerates neid vahepeal. Tõsta tulelt ja jahuta veidi. Kui kasutad panni, mis kannatab ahjukuumust (näi malm- või teraspann), võid jätta segu pannile. Kui kasutad teistsugust panni, vala segu ümmargusse pirukavormi.
Valmista tainas. Näpi või, jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja vesi. Sega ühtlaseks tainaks.
Rulli tainas kergelt jahusel laual ümmarguseks kettaks (veidi suuremaks kui panni läbimõõt).
Tõsta tainas õuntele ja suru panni sisekülgedele.
Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit.
Lase jahtuda 10 minutit.
Kummuta kook taldrikule - aseta taldrik esmalt pannile nagu kaaneks ja seejärel keera see hoogsa liigutusega koos panniga teistpidi.
Serveeri soojals koos vanillijäätisega.
Tervispluss, Angeelika Kang