4 portsu
u. 400 g külmutatud heiki
½ tl soola
veidi valget pipart
2 sl kartulijahu
1 muna
½ -1 dl piima
1 dl hakitud ürte: tilli, murulauku ja peterselli
Praadimiseks:
margariini või võid
- Sulata külmutatud kala kas toatemperatuuril või mikroahjus sulatusvõimsusel.
- Tükelda kala.
- Peenesta kala hakklihamasinas.
- Kala võib ka noaga peeneks hakkida.
- Sega muud ained kalamassi hulka.
- Vormi segu väikesteks ümmargusteks kotlettideks.
- Tõsta kotletid märjale lauale.
- Prae kotletid rasvas mõlemalt poolt kuldkollaseks.
- Prae keskmisel kuumusel.
- Serveeri koos keedetud kartulite ning aedviljast ja tomatikastmest tehtud mahlase hautisega.
Kiiresti ja Maitsvalt