Vanaema kalakotletid

4 portsu

u. 400 g külmutatud heiki
½ tl soola
veidi valget pipart
2 sl kartulijahu
1 muna
½ -1 dl piima
1 dl hakitud ürte: tilli, murulauku ja peterselli

Praadimiseks:
margariini või võid




  • Sulata külmutatud kala kas toatemperatuuril või mikroahjus sulatusvõimsusel.
  • Tükelda kala. 
  • Peenesta kala hakklihamasinas. 
  • Kala võib ka noaga peeneks hakkida.
  • Sega muud ained kalamassi hulka.
  • Vormi segu väikesteks ümmargusteks kotlettideks. 
  • Tõsta kotletid märjale lauale.
  • Prae kotletid rasvas mõlemalt poolt kuldkollaseks. 
  • Prae keskmisel kuumusel.
  • Serveeri koos keedetud kartulite ning aedviljast ja tomatikastmest tehtud mahlase hautisega.
Kiiresti ja Maitsvalt