4 portsu
4 suurt tomatit
1-2 küünt küüslauku
1-2 sibulat
1 sl hakitud värsket basiilikut või 1 tl kuivatatud basiilikut
3 sl (oliivi)õli
1 sl pigistatud sidrunimahla
soola ja pipart
4 suurt viilu saia või sepikut
(võid või margariini)
- Pese tomatid või lõika väikesteks kuubikuteks.
- Lisa purustatud küüslauk ja sega.
- Koori sibulad.
- Haki need hästi peeneks.
- Haki ka värkse basiilik.
- Sega mõlemad tomati hulka.
- Sega õli, sidrunimahl, sool ja pipar.
- Kalla segu salatile ja lase umbes 30 minutit külmkapis tõmbuda.
- Rösti sai või sepik kuival pannil.
- Kui soovid, lisa veidi rasva.
- Tõsta tomatisalat leibadele.
- Aseta leivad taldrikule.
Serveeri bruschetta kohe, et leiva krõbe pind pehmeks ei tõmbuks.
25 minutit + 1 tund külmakpis
Kiiresti ja Maitsvalt