Tomatibruschetta

4 portsu

4 suurt tomatit
1-2 küünt küüslauku
1-2 sibulat
1 sl hakitud värsket basiilikut või 1 tl kuivatatud basiilikut
3 sl (oliivi)õli
1 sl pigistatud sidrunimahla
 soola ja pipart
 4 suurt viilu saia või sepikut
(võid või margariini)

  • Pese tomatid või lõika väikesteks kuubikuteks. 
  • Lisa purustatud küüslauk ja sega. 
  • Koori sibulad. 
  • Haki need hästi peeneks. 
  • Haki ka värkse basiilik. 
  • Sega mõlemad tomati hulka. 
  • Sega õli, sidrunimahl, sool ja pipar. 
  • Kalla segu salatile ja lase umbes 30 minutit külmkapis tõmbuda. 
  • Rösti sai või sepik kuival pannil. 
  • Kui soovid, lisa veidi rasva. 
  • Tõsta tomatisalat leibadele. 
  • Aseta leivad taldrikule.



Serveeri bruschetta kohe, et leiva krõbe pind pehmeks ei tõmbuks.

25 minutit + 1 tund külmakpis

Kiiresti ja Maitsvalt