Kukeseente puhastamine ja säilitamine

Kukeseente puhastamisel väldi vett. Harja või pühi seened puhtaks kuivalt.

Et seened kuumtöötlemisel vintskeks ei muutuks, väldi liiga kõrget temperatuuri ja pikaaegset kuumutamist.

Enne sügavkülmutamist on soovitatav seeni alati veidi keeta – toorelt külmutades jäävad kukeseened mõruks.

Kukeseene parim säilitamismeetod on sügavkülmutamine – nii säilib neile omane värske maitse. Selleks on kaks võimalust.

Vähem ruumi võtab, kui puhastatud ja tükeldatud seened pärast pannil kuumutamist jahutada ning pakkida ühe söögikorra suurustesse karpidesse.

Kui ruumi on rohkem, kuumuta seeni keedunõus kaane all 20 minutit, lisades liitri seente kohta teelusikatäie soola. Pärast seenemahla eraldumist jahuta ja vala need koos mahlaga külmutustopsidesse.

Omas mahlas seened säilivad kuni kuus kuud.

Õhtuleht 19.07.2014