u 400 g filotainast
1 kilo õunu
1/2 sl jahvatatud kaneeli
150 g suhkrut
2 sl riivsaia
3 sl purustatud pähkleid
kaunistuseks tuhksuhkrut
pintseldamiseks toiduõli
1 kilo õunu
1/2 sl jahvatatud kaneeli
150 g suhkrut
2 sl riivsaia
3 sl purustatud pähkleid
kaunistuseks tuhksuhkrut
pintseldamiseks toiduõli
- Puhasta ja koori õunad, riivi jämeda riiviga suurde kaussi.
- Sega hulka suhkur ja kaneel.
- Pane sõelale või köögiräti sisse ja suru vedelik välja.
- Laota filotaina lehed ettevaatlikult köögirätile ja pintselda õliga.
- Raputa ühtlaselt peale riivsaia.
- Jaota pikuti tainalehtede ühe serva poole pähklipuru, pane peale õunasegu.
- Rulli tainas köögiräti abil pikerguseks rulliks.
- Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda õliga ja küpseta 180 ºC eelkuumutatud ahjus 15–20 minutit.
- Raputa peale tuhksuhkrut.
Arter 01.02.2014