Õunastruudel

u 400 g filotainast
1 kilo õunu
1/2 sl jahvatatud kaneeli
150 g suhkrut
2 sl riivsaia
3 sl purustatud pähkleid
kaunistuseks tuhksuhkrut
pintseldamiseks toiduõli


  • Puhasta ja koori õunad, riivi jämeda riiviga suurde kaussi. 
  • Sega hulka suhkur ja kaneel. 
  • Pane sõelale või köögiräti sisse ja suru vedelik välja.
  • Laota filotaina lehed ettevaatlikult köögirätile ja pintselda õliga. 
  • Raputa ühtlaselt peale riivsaia. 
  • Jaota pikuti tainalehtede ühe serva poole pähklipuru, pane peale õunasegu. 
  • Rulli tainas köögiräti abil pikerguseks rulliks.
  • Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda õliga ja küpseta 180 ºC eelkuumutatud ahjus 15–20 minutit. 
  • Raputa peale tuhksuhkrut.
Arter 01.02.2014