Kana-juustukaste

300- 500 g kanafileed
õli praadimiseks
1 kanapuljongikuubik
1-1,5 dl 3,5% piim või rõõska koort
200 g Merevaiku kukeseentega
värsket basiilikut


  • Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ja prae õlis kiiresti läbi. 
  • Lisa puljongikuubik ja pisut vett ning hauta kaane all 2-3 minutit. 
  • Lisa piim ja Merevaik, hauta segades 5 minutit. 
  • Arvesta piima lisamisel, et ainus paksendaja on Merevaik ning kuumalt on kaste vedelam, pisut jahtudes aga muutub paksemaks.
  • Seega lisa sulatataud juustu pigem vähehaaval.
  • Maitsesta kaste hakitud basiilikuga ning serveeri koos keedetud riisi või pasta ja värske salatiga. 
Pereköök: Lihtsad argiroad; aprill 2008