10-12 portsu
Põhi:
200-250 g digestiivküpsiseid, purustatud
90 g sulavõid
3/4 dl tuhksuhkrut
Täidis:
400 g vaarikaid vm meelepäraseid marju
6 sl tuhksuhkrut
1 sl vanilliekstrakti
300 g maitsestamata toorjuustu, toasooja
200 g ricottat
2 dl suhkruga kondenspiima
2 l valmis vanillijäätist (jätta pehmenema)
Põhi:
200-250 g digestiivküpsiseid, purustatud
90 g sulavõid
3/4 dl tuhksuhkrut
Täidis:
400 g vaarikaid vm meelepäraseid marju
6 sl tuhksuhkrut
1 sl vanilliekstrakti
300 g maitsestamata toorjuustu, toasooja
200 g ricottat
2 dl suhkruga kondenspiima
2 l valmis vanillijäätist (jätta pehmenema)
- Purusta küpsised.
- Sega kokku sulavõi ja tuhksuhkruga.
- Suru tihedalt umbes 24 cm läbimõõduga vormu põhjale ja jäta külmikusse ootele.
- Vispelda toorjuustja kondenspiim ühtlaseks ning sega hulka ricotta.
- Klopi pisut pehmenenud jäätis kiirelt mikseriga ühtlaseks ja vispelda toorjuustusegusse.
- Sega kergete liigutustega juurde 1/2 vaarikapüreest ja vala segu põhjale.
- Tõsta ülejäänud vaarikapüree portsukaupa peale ja sega lusikavarrega spiraalimustrisse.
- Jäta sügavkülmikusse tahenema.
- Enne lauale andmist lase toasoojas 1-15 minutiti "soojeneda".
- Serveeri marjadega.
Suvekiri 2016