Marjane jäätise-juustukook

10-12 portsu

Põhi:
200-250 g digestiivküpsiseid, purustatud
90 g sulavõid
3/4 dl tuhksuhkrut

Täidis:
400 g vaarikaid vm meelepäraseid marju
6 sl tuhksuhkrut
1 sl vanilliekstrakti
300 g maitsestamata toorjuustu, toasooja
200 g ricottat
2 dl suhkruga kondenspiima
2 l valmis vanillijäätist (jätta pehmenema)


  • Purusta küpsised. 
  • Sega kokku sulavõi ja tuhksuhkruga. 
  • Suru tihedalt umbes 24 cm läbimõõduga vormu põhjale ja jäta külmikusse ootele. 
  • Vispelda toorjuustja kondenspiim ühtlaseks ning sega hulka ricotta
  • Klopi pisut pehmenenud jäätis kiirelt mikseriga ühtlaseks ja vispelda toorjuustusegusse. 
  • Sega kergete liigutustega juurde 1/2 vaarikapüreest ja vala segu põhjale. 
  • Tõsta ülejäänud vaarikapüree portsukaupa peale ja sega lusikavarrega spiraalimustrisse. 
  • Jäta sügavkülmikusse tahenema. 
  • Enne lauale andmist lase toasoojas 1-15 minutiti "soojeneda". 
  • Serveeri marjadega.
Suvekiri 2016