Pasta seenekastmes

500 g teokarpe (või muud pastat)
200 g seeni
1 sidruni riivitud koor
500 g võid
1 küüslauguküüs
3 dl rõõska koort
veidi muskaatpähklit
3 sl äsjariivitud parmesani juustu


  • Keeda pasta suures kastrulis soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ja hoia kastme valmimiseni soojas. 
  • Sulata kastrulis või ja pruunista viilutatud seeni keskmisel kuumusel 2 minutit. 
  • Lisa peenestatud küüslauguküüs, rõõsk koor, sidrunikoor ja jahvatatud muskaatpähkel, maitsesta musta pipraga. 
  • Keeda väikesel tulel segades 1-2 minutit. 
  • Sega hulka parmesani juust ja keeda veel 3 minutit. 
  • Vala kaste peale ja sega hästi läbi. 
  • Jaga roog eelsoojendatud sügavatesse taldrikutesse ning jahvata veskist peale musta pipart. 
  • Serveeri kohe.


Pereköök: pastaroad; veebruar 2006