Maasika-vanillikreemipirukas

Põhi:
3 dl jahu
soola
100 g võid
0,5 dl külma vett

Kreem:
3 dl piima
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
3 munakollast
3 spl jahu
1 tl riivitud apelsinikoort
1 tl vanillisuhkrut

Vahele:
2 spl aprikoosimoosi

Peale:
maasikaid
2 spl aprikoosimoosi ja 1 spl vett

*Taina valmistamiseks sega kausis jahu ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa külm vesi ja sega ühtlasek tainaks.
*Keera tainas kilesse ja hoia 30 min. külmkapis.
*Kreemi valimstamiseks kuumuta kastrulis piim ja vahustamata koor keemiseni. Vahusta teises kastrulis munakollased ja suhkur. Lisa sõelutud jahu ning vähehaaval ja pidevalt segades kuum piimasegu. Kuumuta pidevalt segades paksenemiseni.
*Tõsta pliidilt ja riivi juurde apelsinikoor ning maitsesta soovi korral apelsinilikööriga. Lõpuks lisa vanillisuhkur.
*Jahuta kreem.
*Kuumuta ahi 180 kraadini.
*Rulli taigen kergelt jahusel laual ümmarguseks kettaks ja vooderda sellega 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad.
*Suru pikk  fooliumiriba üle koogivormi ülemise serva (nii ei vaju taina servad küpsetamisel alla).
*Küpseta põhja 10 minutit.
*Määri põhjale aprikoosimoos ja kata vanillikreemiga.
*Küpseta 30 minutit.
*Jahuta kook ja kata viilutatud maasikatega.
*Sega aprikoosimoos veega ja pintselda saadud seguga maasikaid.