Suvemarjadega juustukook

Koogipõhjaks:
135 g kaeraküpsiseid (Jyväshyvä)
50 g võid
35 g suhkrut
(26 cm läbimõõduga ja 6 cm kõrge vorm)

Katteks:
500 g toorjuustu
80 g suhkrut
3 suuremat muna
pool vaniljekaunast

Valmistamiseks
purusta küpsised ning sega küpsisepuru toasooja või ja suhkruga. Saadud segu suru küpsetuspaberiga kaetud rõngasvormis korralikult ühtlaseks. Küpseta eelsoojendatud ahjus 160 kraadi juures 10–12 minutit ja jahuta maha.
Vahepeal löö munad kaussi ja vahusta poole suhkrukogusega tugevaks vahuks. Toorjuust vahusta teise poole suhkruga kohevaks vahuks ja sega munavahuga kokku. Lisa vaniljekaunast noaotsaga tõmmates vaniljeseemned, sega hästi läbi ja vala jahtunud koogipõhjale. Küpseta eelsoojendatud ahjus 160 kraadi juures 25-30minutit, kontrollides keskelt puutikuga koogi küpsust.