Valenapoleon

Valmistamise aeg: 30 min
 Kogus: 8 inimesele



  Koostisosad
  • 4 pakki heledaid neljakandilisi küpsiseid (a 180 g)
  • 0,5 l piima
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 4 sl nisujahu
  • 3 muna
  • 1 sl võid
  • 3 dl vaarikamoosi

 

 

Valmistamine

*Keedukreemi valmistamiseks kuumuta piim potis keemiseni (ära keema lase!), tõsta tulelt. 
*Sega jahu ja munad omavahel ühtlaseks ja lisa kuumale piimale, pidevalt segades. Kuumuta nõrgal kuumusel kuni paksenemiseni, ära keema lase. 
*Tõsta tulelt, lisa suhkrud ja või, lase jahtuda. 
*Laota kiht küpsiseid alusele ja määri peale keedukreemi. Jälle kiht küpsiseid ja moosikiht. Taas küpsised ja keedukreemikiht ja veel kord küpsised ja keedukreemikiht. 
*Kata ka koogi ääred kreemiga. 
*Ülejäänud küpsised murenda viimase keedukreemikihi peale. 
*Lase seista üleöö külmas.