Valmistamise aeg: 30 min
Kogus: 8 inimesele
Koostisosad
Kogus: 8 inimesele
Koostisosad
- 4 pakki heledaid neljakandilisi küpsiseid (a 180 g)
- 0,5 l piima
- 1 dl suhkrut
- 2 tl vanillsuhkrut
- 4 sl nisujahu
- 3 muna
- 1 sl võid
- 3 dl vaarikamoosi
Valmistamine
*Keedukreemi valmistamiseks kuumuta piim potis keemiseni (ära keema lase!), tõsta tulelt.
*Sega jahu ja munad omavahel ühtlaseks ja lisa
kuumale piimale, pidevalt segades. Kuumuta nõrgal kuumusel kuni
paksenemiseni, ära keema lase.
*Tõsta tulelt, lisa suhkrud ja või, lase
jahtuda.
*Laota kiht küpsiseid alusele ja määri peale keedukreemi. Jälle
kiht küpsiseid ja moosikiht. Taas küpsised ja keedukreemikiht ja veel
kord küpsised ja keedukreemikiht.
*Kata ka koogi ääred kreemiga.
*Ülejäänud küpsised murenda viimase keedukreemikihi peale.
*Lase seista
üleöö külmas.