Mustikad ja vaarikad plaadikoogis valge šokolaadiga



375 g lehttainast
500 g mascarponet või kohupiimatoru
2 dl suhkrut
50 g hakitud mandleid
2 suurt muna
250 g vaarikaid ja mustikaid segamini
100 g valget šokolaadi

*Pane ahi kuumenema 160 ºC peale.
*Rulli lehttainas veidi õhemaks ja aseta 20 x 30 cm ahjuplaadile. Torka kahvliga augud sisse ja kata seejärel küpsetuspaberiga, vala raskuseks peale oad või herned – et tainas ei kerkiks, ning küpseta 10 minutit.
*Eemalda seejärel paber ja oad-herned ning lase veel 5 minutit küpseda.
*Vahusta mascarpone ja suhkur omavahel, lisa hakitud mandlid ja munad. Sega hulka vaarikad, mustikad ja peeneks hakitud valge šokolaad ning vala eelküpsetatud tainale.
*Küpseta 30–35 minutit, kuni kook on pealt kuldkollane.
*Lase jahtuda ja serveeri alles siis.
*Puuderda suhkruga või tõmba kartulikoorijaga valgest šokolaadist kaunistuseks liistakuid.