4 peotäit kukeseeni
võid praadimiseks
riivitud muskaatpähklit
soola ja pipart
8 lehte pastat
oliiviõli
250 g mozzarellat
~2,5 dl riivitud Parmesani
päikese- või ahjukuivatatud tomateid või värskeid kirsstomateid
punt aed-leeskputke, basiilikut ja vorstirohtu
3 dl vahukoort
4 munakollast
soola, pipart
tüümianilehti
võid praadimiseks
riivitud muskaatpähklit
soola ja pipart
8 lehte pastat
oliiviõli
250 g mozzarellat
~2,5 dl riivitud Parmesani
päikese- või ahjukuivatatud tomateid või värskeid kirsstomateid
punt aed-leeskputke, basiilikut ja vorstirohtu
3 dl vahukoort
4 munakollast
soola, pipart
tüümianilehti
- Keeda pastalehed soolases vees poolpehmeks ehk al dente.
- Tõsta välja nõrguma ning piserda peale pisut oliiviõli, et nad üksteise külge kinni ei hakkaks.
- Prae kukeseened võis kuldseks, maitseks pane soola, riivitud muskaatpähklit ja pisut pipart.
- Viiluta mozzarella ning riivi Parmesani..
- Sega vahukoor munakollastega.
- Maitsesta soola, pipra, riivitud muskaatpähkli ja tüümianilehtedega.
- Tõsta kulbiga pisut vahukooresegu ahjuvormi põhja.
- Laota sinna lasanjeplaadid, pane peale kukeseened, mozzarellaviilud ja pudista riivitud Parmesani.
- Jaota juurde mõned ahjukuivad tomatid (või praeahjus ürtide ja küüslauguga timmitud poolkuivad poolitatud kirsstomatid).
- Puista vahele rikkalikult vorstirohtu, aed-leeskputke ning basiilikulehti.
- Seejärel pane peale järgmine kiht poolpehmeid lasanjeplaate, seeni, tomateid, rohkelt rohelist ja juustu, kuni kõik on otsa saanud.
- Pealmiseks kihiks jäta kukeseened, tomatid ja juust.
- Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit või kuni juust on pealt krõbe ja kuldne.
- Võta lasanje välja ning lase sel mõnda aega rahuneda ja taheneda.
- Serveeri rooga värske tammelehe ja rukola salatiga.