Kiire kukeseenelasanje ahjukuiva tomati ja mozzarellaga

4 peotäit kukeseeni
võid praadimiseks
riivitud muskaatpähklit
soola ja pipart
8 lehte pastat
oliiviõli
250 g mozzarellat
~2,5 dl riivitud Parmesani
päikese- või ahjukuivatatud tomateid või värskeid kirsstomateid
punt aed-leeskputke, basiilikut ja vorstirohtu
3 dl vahukoort
4 munakollast
soola, pipart
tüümianilehti


  • Keeda pastalehed soolases vees poolpehmeks ehk al dente
  • Tõsta välja nõrguma ning piserda peale pisut oliiviõli, et nad üksteise külge kinni ei hakkaks.
  • Prae kukeseened võis kuldseks, maitseks pane soola, riivitud muskaatpähklit ja pisut pipart.
  • Viiluta mozzarella ning riivi Parmesani..
  • Sega vahukoor munakollastega. 
  • Maitsesta soola, pipra, riivitud muskaatpähkli ja tüümianilehtedega.
  • Tõsta kulbiga pisut vahukooresegu ahjuvormi põhja. 
  • Laota sinna lasanjeplaadid, pane peale kukeseened, mozzarellaviilud ja pudista riivitud Parmesani.
  • Jaota juurde mõned ahjukuivad tomatid (või praeahjus ürtide ja küüslauguga timmitud poolkuivad poolitatud kirsstomatid).
  • Puista vahele rikkalikult vorstirohtu, aed-leeskputke ning basiilikulehti. 
  • Seejärel pane peale järgmine kiht poolpehmeid lasanjeplaate, seeni, tomateid, rohkelt rohelist ja juustu, kuni kõik on otsa saanud.
  • Pealmiseks kihiks jäta kukeseened, tomatid ja juust.
  • Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit või kuni juust on pealt krõbe ja kuldne.
  • Võta lasanje välja ning lase sel mõnda aega rahuneda ja taheneda.
  • Serveeri rooga värske tammelehe ja rukola salatiga.