kaheksale
Tainas:
100 g margariini või võid
1 dl pruuni roosuhkrut
2 muna
1 3/4 dl nisujahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1,2 tl kaneeli
Kate:
3 dl õunakuubikuid (kõvemat sorti)
100 g vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
1 tl kartulitärklist
1 dl india pähkleid ja valgeid mandleid
3 sl pruuni roosuhkrut
tuhksuhkrut
Karamellkaste:
2 dl ökosuhkrut või pruuni roosuhkrut
2 dl vahukoort
Tainas:
100 g margariini või võid
1 dl pruuni roosuhkrut
2 muna
1 3/4 dl nisujahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1,2 tl kaneeli
Kate:
3 dl õunakuubikuid (kõvemat sorti)
100 g vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
1 tl kartulitärklist
1 dl india pähkleid ja valgeid mandleid
3 sl pruuni roosuhkrut
tuhksuhkrut
Karamellkaste:
2 dl ökosuhkrut või pruuni roosuhkrut
2 dl vahukoort
- Määri 19-20 cm lahtikäiv koogivorm võiga.
- Soojenda ahi 175 kraadini.
- Vala suhkur paksupõhjalisse kastrulisse.
- Kuumuta kuni suhkur sulab ja kuldpruuniks massiks muutub.
- Lisa pidevalt segades ettevaatlikult vahukoor (segu alguses taheneb, kuid edasi kuumutades muutub uuesti vedelaks) ja kuumuta u 15 minutit kuumusel aeg-ajalt segades.
- Jahuta.
- Vahusta toasoe rasvaine suhkruga ja lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad.
- Sega omavahel jahu, tärklis ja kaneel ning lisa hoolikalt segades muna-või vahule.
- Vala tainas vormi ja kata õunakuubikutega.
- Sega omavahel vahukoor, vanillisuhkur ja kartulijahu ning vala õunakuubikutele.
- Puista üle mandlite, pähklite ja roosuhkruga.
- Küpseta ahju alumisel siinil u 45 minutit, proovi koogi küpsust tikuga.
- Lase koogil enne vormist väljatõstmist jahtuda, eemalda vormirõngas ja aseta kook tuhksuhkruga ülepuistatud serveerimisalusele.
- Vahetult enne serveerimist vala üle karamellkastmega.