Pohla-õuna purukook


1 suur õun
100 g toasooja võid
150 g suhkrut
2 sl vanillsuhkrut
1 muna
270 g jahu
näpuotsatäis soola
1 tl küpsetuspulbrit
1,2 dl piima
200 g pohli (sulatatud)

 
Purukate:
50 g külma kuubikuteks hakitud võid
60 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
60 g suhkrut
1 sidruni peeneks riivitud koor


  • Tee kõigepealt purukate ja pane taina valmimise ajaks külmkappi ootele. 
  • Selleks sega omavahel kuivained ja sidrunikoor ning pudista näppudega sisse külma või kuubikud nii, et tekib jämedat saiapuru meenutav tainas. 
  • Lõika õun väikesteks tükkideks. 
  • Vahusta või, suhkur ja vanillisuhkur heledaks kreemiks, seejärel vahusta sisse muna.
  • Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga ning lisa koos piimaga vahule. 
  • Sega ühtlaseks tainaks, lisa õunatükid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud neljakandilisse 20 x 30 cm vormi. 
  • Aja vormis ühtlaselt laiali, silu taina pind, puista peale pohlad ja kõige peale purukate.
  • Küpseta 180 kraadises eelsoojendatud ahjus 40–45 minutit kuni sissetorgatud tikk tuleb puhtalt välja.

http://www.epl.ee/news/lp/kogu-tode-kuradimarjast.d?id=65242496