Quiche lorrainne

Põhi:
400 g lehttainast

Kate:
200 g mitte väga rasvast suitsusinki
150 g (3 dl) riivjuustu
3 muna
3 dl kohvikoort
0,25 tl purustatud musta pipart
1 punane paprika

  • kata 26 cm läbimõõduga pirukavorm õhukeseks rullitud lehttaignaga ja pane külma
  • lõika sink kuubikuteks, paprika tükelda ribadeks
  • mikserda munad koorega lahti ja lisa muud ained
  • kalla segu pirukapõhjale ja küpseta 225 kraadise ahju alumisel siinil 10 minutit, et lehttaigen kiiresti kerkiks ja pruunistuks
  • seejärel vähenda kuumus 175kraadini ja küpseta veel umbes 25 minutit ehk kuni kate hüübib ja hakkab pealt kenasti pruunistuma
NB! soovi korral võib küpsetada ka pisikesi portsjonipirukaid, mis valmivad muffinipanni õõnsustes umbes 20 minutiga