35 pallikest
2½ dl piima
20 g pärmi
2 sl suhkrut
1-2 tl vanillisuhkrut
3½ -4 dl nisujahu
1-2 õuna
1 tl kaneeli
Küpsetamiseks:
õli
Pealeriputamiseks:
tuhk- või kaneelisuhkrut
2½ dl piima
20 g pärmi
2 sl suhkrut
1-2 tl vanillisuhkrut
3½ -4 dl nisujahu
1-2 õuna
1 tl kaneeli
Küpsetamiseks:
õli
Pealeriputamiseks:
tuhk- või kaneelisuhkrut
- lahusta pärm käesoojas piimas, lisa tavaline ja vanillisuhkrut ning jahu ning sega tainas ühtlaseks
- lase tainal rätiku all tunnike seista. Samal ajal koori õunad, tükelda ning lõika seemnekojad välja
- sega taldrikul kokku kaneel ja suhkur ningveereta selles õunatükke, paar tükki korraga
- kasta õunatükid suure kahvli otsas korraks taignasse, keeruta, et tainas ikka külge hakkaks ja pista siis ettevaatlikult kuuma õlisse mõneks minutiks küpsema
- tõsta kuumad õunapommid ettevaatlikult kuumast õlist välja ja jäta mõneks ajaks sõelale nõrguma
- enne serveerimist raputa õunapommid üle tuhk- või kaneelisuhkruga