Väikesed õunapommid

35 pallikest

2½ dl piima
20 g pärmi
2 sl suhkrut
1-2 tl vanillisuhkrut
3½ -4 dl nisujahu
1-2 õuna
1 tl kaneeli

Küpsetamiseks:
õli

Pealeriputamiseks:
tuhk- või kaneelisuhkrut

  • lahusta pärm käesoojas piimas, lisa tavaline ja vanillisuhkrut ning jahu ning sega tainas ühtlaseks
  • lase tainal rätiku all tunnike seista. Samal ajal koori õunad, tükelda ning lõika seemnekojad välja
  • sega taldrikul kokku kaneel ja suhkur ningveereta selles õunatükke, paar tükki korraga
  • kasta õunatükid suure kahvli otsas korraks taignasse, keeruta, et tainas ikka külge hakkaks ja pista siis  ettevaatlikult kuuma õlisse mõneks minutiks küpsema
  • tõsta kuumad õunapommid ettevaatlikult kuumast õlist  välja ja jäta mõneks ajaks sõelale nõrguma
  • enne serveerimist raputa õunapommid üle tuhk- või kaneelisuhkruga
Kodutohter