~ 1 l värskeid lehterkukeseeni või vastav hulk külmutatud seeni
1 porru või rohelist sibulat
2 sl võid või margariini
2 sl nisujahu
1 l aedviljapuljongit kuubikust
1-2 dl rõõska koort
1/2-1 tl soola
2 sl sherryt või vermutit
- Puhasta värsked lehterkukeseened harjaga. (Sulata külmutatud seened).
- Haki peeneks.
- Puhasta, pese ja peenesta porru või sibul.
- Sulata rasv 2-3 l potis.
- Lisa kukeseened ja porru.
- Keeda neid rasvas, kuni niiskus on haihtunud ja porru on läikiv ja läbipaistev.
- Puista jahu pinnale.
- Sega.
- Vala puljong peale.
- Keeda nõrgal tulel umbes 10 minutit.
- Lisa koor, sool ja sherry või vermut.
- Maitse ja lisa, mida vaja.
Serveeri koos väikeste kuklite või pika saiaga.
30 minutit
Kiiresti ja Maitsvalt