Lehterkukeseenesupp

~ 1 l värskeid lehterkukeseeni või vastav hulk külmutatud seeni
1 porru või rohelist sibulat
2 sl võid või margariini
2 sl nisujahu
1 l aedviljapuljongit kuubikust
1-2 dl rõõska koort
1/2-1 tl soola
2 sl sherryt või vermutit


  • Puhasta värsked lehterkukeseened harjaga. (Sulata külmutatud seened). 
  • Haki peeneks. 
  • Puhasta, pese ja peenesta porru või sibul. 
  • Sulata rasv 2-3 l potis. 
  • Lisa kukeseened ja porru. 
  • Keeda neid rasvas, kuni niiskus on haihtunud ja porru on läikiv ja läbipaistev. 
  • Puista jahu pinnale. 
  • Sega. 
  • Vala puljong peale. 
  • Keeda nõrgal tulel umbes 10 minutit. 
  • Lisa koor, sool ja sherry või vermut. 
  • Maitse ja lisa, mida vaja.

Serveeri koos väikeste kuklite või pika saiaga.

30 minutit

Kiiresti ja Maitsvalt