Seenepirukad

400 g võitaignat
1 pk peekonit (u. 150 g)
1 sibul
300 g šampinjone
¼ tl musta pipart
½ dl hakitud peterselli
(½ tl soola)

MÄÄRIMISEKS:
muna
  • Sulata võitaigen pakendil toodud juhise järgi. 
  • Rulli taigen lahti.
  • Lõika taignast 12 - 15 cm läbimõõduga ringid või siis lõika taigen ruutudeks. 
  • Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  • Lõika peekon ribadeks ja kuumuta seda mõni minut pannil.
  • Koori ja haki sibul. 
  • Pese seened ja lõika viiludeks.
  • Lisa sibulad ja seened pannile. 
  • Kuumuta ka neid mõni minut koos peekoniga. 
  • Maitsesta pipra ja peterselliga. 
  • Kui vaja, lisa soola. 
  • Lase veidi jahtuda.
  • Jaota segu taignaplaatide ühele poolele. 
  • Määri taignaservad lahtiklopitud munaga. 
  • Keera taigna teine pool täidise peale ja suru servad kahvliga kinni.
  • Määri pirukad munaga. 
  • Küpseta 250 kraadi juures 10 minutit.
Serveeri koos eri värvi paprikatest tehtud salatiga.

Peekoni võib asendada suitsusingiga ja šampinjonid metsaseentega. Praadimisel lisa neile veidi õli vms.

Kiiresti jaMaitsvalt