Singi-juusturull


Tainas

75 g võid
0,5 dl jahu
6 dl piima
4 munakollast
1/2 tl soola
1/4 tl valget pipart
4 munavalget


Täidis

1 sl võid
200 g seeni
1/2 porrut
150 g peekonit või sinki
1 sl jahu
200 g hapukoort
1 tl kuivatatud või 1 sl värsket basiilikut
1/2 tl soola
1/4 tl pipart

Kate

2 dl riivitud juustu



  • Kuumuta ahi 225 kraadini.
  • Sulata kastrulis või.
  • Lisa jahu, kuumuta hetk ning sega vähehaaval juurde piim.
  • Keeda 5 minutit ja tõsta tulelt.
  • Klopi ükshaaval juurde munakollased.
  • Maitsesta soola ja pipraga.
  • Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega õrnalt ülejäänud massi hulka.
  • Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta 15 minutit.
  • Jahuta.
  • Haki porru ja seened.
  • Sulata pannil või ja prae porrut, peekonit ja seeni 5 minutit.
  • Sega juurde jahu, kuumuta hetk ja lisa hapukoor.
  • Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga.
  • Lisa hakitud sink ning sega ühtlaseks.
  • Määri segu tainapõhjale ja keera tihedalt rulli.
  • Aseta ahjuplaadile, puista üle riivjuustuga ja küpseta, kuni juust on sulanud.
Pannkoogiraamat (Kodukiri, Angeelika Kang 2005)