Tainas
75 g võid
0,5 dl jahu
6 dl piima
4 munakollast
1/2 tl soola
1/4 tl valget pipart
4 munavalget
Täidis
1 sl võid
200 g seeni
1/2 porrut
150 g peekonit või sinki
1 sl jahu
200 g hapukoort
1 tl kuivatatud või 1 sl värsket basiilikut
1/2 tl soola
1/4 tl pipart
Kate
- Kuumuta ahi 225 kraadini.
- Sulata kastrulis või.
- Lisa jahu, kuumuta hetk ning sega vähehaaval juurde piim.
- Keeda 5 minutit ja tõsta tulelt.
- Klopi ükshaaval juurde munakollased.
- Maitsesta soola ja pipraga.
- Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega õrnalt ülejäänud massi hulka.
- Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja küpseta 15 minutit.
- Jahuta.
- Haki porru ja seened.
- Sulata pannil või ja prae porrut, peekonit ja seeni 5 minutit.
- Sega juurde jahu, kuumuta hetk ja lisa hapukoor.
- Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga.
- Lisa hakitud sink ning sega ühtlaseks.
- Määri segu tainapõhjale ja keera tihedalt rulli.
- Aseta ahjuplaadile, puista üle riivjuustuga ja küpseta, kuni juust on sulanud.
Pannkoogiraamat (Kodukiri, Angeelika Kang 2005)