Kirsi-šokolaadi küpsisetort


3 pakki šokolaadiküpsiseid
500 grammi kreemjat kohupiima (mitte pastat)
1 spl suhkrut
350 grammi kompotikirsse
5-6 spl kirsikompoti vedelikku

Glasuur
80 grammi 70% šokolaadi + 20 grammi kaunistuseks
1 kuhjaga teelusikat kakaod
100 ml kirsikompoti vedelikku

  • Mõõda glasuuriks välja 100 ml kirsikompoti vedelikku.
  • Kreemi valmistamiseks tükelda kirsid ja sega kohupiima ning suhkruga. 
  • Vajadusel lisa 5-6 spl kirsikompoti vedelikku, et saaksid paremini määritava, kuid siiski paksu kreemi.
  • Kasta küpsiseid hetkeks kirsivette ja lao taldrikule 3X3 ruut. Kata poolega kreemist ja lao teine kiht küpsiseid, mille peale pane ülejäänud kreem ja kata see omakorda küpsisetaga. 
  • Pane tort külma tahenema.
  • Glasuuri valmistamiseks kuumuta kirsivedelik peaaegu keemiseni ja lase mõni minut jahtuda. 
  • Samal ajal tükelda šokolaad hästi peeneks ning lisa seejärel koos kakaoga kirsivedelikule. 
  • Sega korralikult kokku, et šokolaad sulaks ja kakao tükke ei jääks. 
  • Lase 10 minutit külmkapis jahtuda.
  • Vala glasuur ettevaatlikult tordile, kui see veel liigselt voolab, lase vahepeal esimesel kihil hanguda. 
  • Kaunistuseks tõmba köögiviljakoorijaga tordile šokolaadist laastud. 
  • Lase enne serveerimist vähemalt 3 tundi tõmmata. 
EE Kooliaeg! 22.08.2013