3 pakki šokolaadiküpsiseid
500 grammi kreemjat kohupiima (mitte pastat)
1 spl suhkrut
350 grammi kompotikirsse
5-6 spl kirsikompoti vedelikku
Glasuur
80 grammi 70% šokolaadi + 20 grammi kaunistuseks
1 kuhjaga teelusikat kakaod
100 ml kirsikompoti vedelikku
- Mõõda glasuuriks välja 100 ml kirsikompoti vedelikku.
- Kreemi valmistamiseks tükelda kirsid ja sega kohupiima ning suhkruga.
- Vajadusel lisa 5-6 spl kirsikompoti vedelikku, et saaksid paremini määritava, kuid siiski paksu kreemi.
- Kasta küpsiseid hetkeks kirsivette ja lao taldrikule 3X3 ruut. Kata poolega kreemist ja lao teine kiht küpsiseid, mille peale pane ülejäänud kreem ja kata see omakorda küpsisetaga.
- Pane tort külma tahenema.
- Glasuuri valmistamiseks kuumuta kirsivedelik peaaegu keemiseni ja lase mõni minut jahtuda.
- Samal ajal tükelda šokolaad hästi peeneks ning lisa seejärel koos kakaoga kirsivedelikule.
- Sega korralikult kokku, et šokolaad sulaks ja kakao tükke ei jääks.
- Lase 10 minutit külmkapis jahtuda.
- Vala glasuur ettevaatlikult tordile, kui see veel liigselt voolab, lase vahepeal esimesel kihil hanguda.
- Kaunistuseks tõmba köögiviljakoorijaga tordile šokolaadist laastud.
- Lase enne serveerimist vähemalt 3 tundi tõmmata.
EE Kooliaeg! 22.08.2013