Õuna-pisarakook

150 g võid
1 dl suhkrut
3 munakollast
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
500 -600 g hapukat õuna
1 tl kaneel
Beseekate:
4 munavalget
2 dl suhkrut


  • Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. 
  • Sega küpsetuspulber nisujahuga ja lisa tainasse. 
  • Laota tainas küpsetuspaberi abil väiksele ahjuplaadile. 
  • Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks, lao tainale ja puista üle kaneeliga. 
  • Küpseta ahjus 175 kraadi juures 20 minutit. 
  • Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. 
  • Määri vaht õuntele ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni munavalgekate muutub kergelt kollakaks.

Pereköök: köögiviljaroad ja puuviljakoogid; august 2008