150 g võid
1 dl suhkrut
3 munakollast
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
500 -600 g hapukat õuna
1 tl kaneel
Beseekate:
4 munavalget
2 dl suhkrut
1 dl suhkrut
3 munakollast
2 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
500 -600 g hapukat õuna
1 tl kaneel
Beseekate:
4 munavalget
2 dl suhkrut
- Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased.
- Sega küpsetuspulber nisujahuga ja lisa tainasse.
- Laota tainas küpsetuspaberi abil väiksele ahjuplaadile.
- Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks, lao tainale ja puista üle kaneeliga.
- Küpseta ahjus 175 kraadi juures 20 minutit.
- Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks.
- Määri vaht õuntele ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni munavalgekate muutub kergelt kollakaks.
Pereköök: köögiviljaroad ja puuviljakoogid; august 2008