Pasta-hakklihavorm

250 g pennet või muud pastat
300 g hakkliha
2 sibulat
1 sl õli
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
0,5 sl punet või basiilikut
0,5-1 dl tomati- või tšilliketšupit
200 g Merevaiku või mõnda maitsestatud toorjuustu
5 dl piima
hakitud värsket peterselli
  • Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ja vala potti tagasi. 
  • Pruunista hakkliha ja sibul õlis, lisa maitseained ning juust. 
  • Sega hulka ka piim ja pasta. 
  • Vala kõik koos õliga määritud ahjuvormi. 
  • Küpseta 175 kraadi juures 1 tund. 
  • Vajadusel kata vorm pealt fooliumiga, et roa pind liiga ära ei kuivaks. 
  • Serveerimisel raputa üle hakitud peterselliga, kõrvale paku värsket salatit.
Pereköök: pastaroad; märts 2004