Jogurtitort

Põhi:
2,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut
75 g võid
1 muna
Täidis:
1 l metsmaasika-, maasika- või mustikajogurtit
2 sl suhkrut
0,5 l värskeid või külmutatud marju
2 dl 35% rõõska koort
4 sl želatiini
3/4 dl vett


  • Vahusta või suhkruga, sega lahtiklopitud muna ja jahuga. 
  • Pane ca üheks tunniks külma. 
  • Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhi ja ääred tainaga. 
  • Torka kahvliga augud sisse. 
  • Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit. 
  • Sega želatiin veega ja lase paisuda. 
  • Sulata. 
  • Lase jahtuda. vahusta koor suhkruga. 
  • Sega jogurt marjadega, vala peene nirena hulka sulatataud želatiin ja sega hästi. 
  • Lisa vahustatud koor. 
  • Vala jahtunud tainale ja lase seista külmas üle öö.


Pereköök: piimaroad