500 g vähemalt 3,5%list piima
300 g vett
200 g värsket kapsast
2 porgandit
5 kartulit
100 g värskeid puhastatud herneid
1 sl taluvõid
soola
värsket tilli
- Koori ja viiluta porgand.
- Keeda soolaga maitsestatud vees poolpehmeks.
- Puhasta kapsas ja lõika ruutudeks.
- Koori kartul ja lõika kuubikuteks.
- Haki till peeneks.
- Lisa potti kapsas ja kartul, natuke hiljem herned ning keeda kõik pehmeks.
- Kuumuta piim keemiseni, vala supile, lase keema tõusta, maitsesta taluvõi ja tilliga.
- Lauale anna kuumalt, kõrvale paku vormileiba taluvõiga, millele on peale riputatud peenikest soola.
- Piim ei kee põhja, kui enne piima potti valamist panna poti põhja tilk vett.
ÕL Retseptivihik 09.09.2011