Aedvilja-piimasupp

500 g vähemalt 3,5%list piima 
300 g vett
200 g värsket kapsast
2 porgandit
5 kartulit
100 g värskeid puhastatud herneid
1 sl taluvõid
soola
värsket tilli
  • Koori ja viiluta porgand. 
  • Keeda soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. 
  • Puhasta kapsas ja lõika ruutudeks. 
  • Koori kartul ja lõika kuubikuteks. 
  • Haki till peeneks.
  • Lisa potti kapsas ja kartul, natuke hiljem herned ning keeda kõik pehmeks.
  • Kuumuta piim keemiseni, vala supile, lase keema tõusta, maitsesta taluvõi ja tilliga.
  • Lauale anna kuumalt, kõrvale paku vormileiba taluvõiga, millele on peale riputatud peenikest soola.
NIPP:
  • Piim ei kee põhja, kui enne piima potti valamist panna poti põhja tilk vett.
ÕL Retseptivihik 09.09.2011