Klimbisupp lihaleemega

1,2 liitrit lihaleent
3 porgandit
2 sibulat
5 kartulit
30 g taluvõid
värsket tilli ja peterselli


Klimbitainas:
120 g nisujahu
180 g lihaleent
20 g taluvõid
1 muna
soola

  • Sega valmis klimbitainas. 
  • Selleks pane või keeva puljongi sisse, puista hulka jahu ja sega puulusikaga, kuni tainas tuleb nõu küljest lahti.
  • Jahuta tainas umbes 70 kraadini, lisa lahtiklopitud muna ja sega, kuni tainas muutub ühtlaseks, siledaks ja läikivaks. 
  • Klimpide vormimiseks otsi välja väike teelusikas.
  • Pane lihaleem keema. 
  • Koori ja tükelda ribadeks porgand, mugulsibul, kartul. 
  • Kuumuta porgand ja sibul võis, lisa koos kartulitega leemele. 
  • Keeda poolpehmeks.
  • Tõsta klimbid leemesse. 
  • Keeda, kuni need on pinnale tõusnud. 
  • Lauale anna supp hakitud maitserohelise ja lihaga.
ÕL, 9. september 2011 RETSEPTIVIHIK