3 porgandit
2 sibulat
5 kartulit
30 g taluvõid
värsket tilli ja peterselli
Klimbitainas:
120 g nisujahu
180 g lihaleent
20 g taluvõid
1 muna
soola
- Sega valmis klimbitainas.
- Selleks pane või keeva puljongi sisse, puista hulka jahu ja sega puulusikaga, kuni tainas tuleb nõu küljest lahti.
- Jahuta tainas umbes 70 kraadini, lisa lahtiklopitud muna ja sega, kuni tainas muutub ühtlaseks, siledaks ja läikivaks.
- Klimpide vormimiseks otsi välja väike teelusikas.
- Pane lihaleem keema.
- Koori ja tükelda ribadeks porgand, mugulsibul, kartul.
- Kuumuta porgand ja sibul võis, lisa koos kartulitega leemele.
- Keeda poolpehmeks.
- Tõsta klimbid leemesse.
- Keeda, kuni need on pinnale tõusnud.
- Lauale anna supp hakitud maitserohelise ja lihaga.
ÕL, 9. september 2011 RETSEPTIVIHIK