Juustuse põhjaga quiche porru ja suitsukanaga

Põhi:
225 g jahu
0,5 tl (külm)kuivatatud tüümiani
0,5 tl cayenne'i pipart
näpuotsatäis soola
100 g külma võid
70 g riivitud juustu

Täidis:
1 suur porru
200-250 g suitsukana tükke
2 dl (vahu)koort
1 dl piima
3 muna
50 g riivitud juustu
värskeid tüümianilehti



  • Sõelu jahu, ja sool ning aseta köögikombaini. 
  • Lisa cayenne'i pipar, kuivatatud tüümian, tükeldatud külm või ning töötle peeneks riivsaia meenutavaks puruks. 
  • Lisa juust ja u 2-4 sl külma vett ja töötle köögikombainis kuni tainas hakkab kokku jääma. 
  • Võta tainas välja ja sõtku see ühtlaseks. 
  • Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm võiga, raputa üle jahuga ja vooderda lahti rullitud tainaga. 
  • Torka põhi tihedalt kahvliga läbi ja hoia 20 minutit külmas. 
  • Vooderda vorm küpsetuspaberiga ja aseta peale raskus ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. 
  • Eemalda küpsetuspaber koos raskusega ja küpseta põhja veel 5 minutit kuni see on kuldne. 
  • Võta vorm ahjust välja ning keera ahju temperatuur 180 kraadi peale. 
  • Pese ja viiluta porru õhukesteks ratasteks ning prae pannil madalal kuumusel või sees pehmeks ja klaasjaks. Kata eelküpsetatud põhi porruviiludega, puista peale suitsukanatükid, tüümianilehed ja riivitud juust. 
  • Klopi munad kergelt kahvliga lahti ja sega koore ning piimaga läbi. 
  • Vala munasegu  kõige peale ja küpseta pirukat ahjus 180 kraadi juures u 30-35 minutit kuni täidis on tahenenud ja muutub kergelt kuldseks. 
  • Võta pirukas ahjust, eemalda vormist ja naudi soojalt.
LP