Mahlane marjapirukas

Taigen
200 g võid
2 1/2 dl suhkrut
6 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna

Täidis
7 dl mustikaid (või muid marju)
2 dl musti sõstraid
200 g hapukoort
1 muna
3 tl vaniljesuhkrut
1/2 dl suhkrut
2 spl tärklist


  • Sulata või ja lase veidi jahtuda. 
  • Lisa suhkur ja muna. 
  • Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber, lisa võisegule ning sega ühtlaseks taignaks.
  • Suru 2/3 taignast rasvainega määritud 24-26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele, ülejäänud 1/3 jäta peale pudistamiseks. 
  • Vala marjad taignale. 
  • Sega kokku täidis ja kalla marjadele. 
  • Pudista kõige peale taignapuru. 
  • Küpseta ahjus 170 kraadi juures 1 tund. 
  • Võid valmistada pirukat ka suure plaaditäie, sel juhul korruta kõik kogused kahega. 
  • Kui soovid pidulikku marjatorti, kata jahtunud pirukas pealt vahukoorega.

Pere ja Kodu Sünnipäevakalender 2001.