Taigen
200 g võid
2 1/2 dl suhkrut
6 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
Täidis
7 dl mustikaid (või muid marju)
2 dl musti sõstraid
200 g hapukoort
1 muna
3 tl vaniljesuhkrut
1/2 dl suhkrut
2 spl tärklist
Pere ja Kodu Sünnipäevakalender 2001.
200 g võid
2 1/2 dl suhkrut
6 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
Täidis
7 dl mustikaid (või muid marju)
2 dl musti sõstraid
200 g hapukoort
1 muna
3 tl vaniljesuhkrut
1/2 dl suhkrut
2 spl tärklist
- Sulata või ja lase veidi jahtuda.
- Lisa suhkur ja muna.
- Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber, lisa võisegule ning sega ühtlaseks taignaks.
- Suru 2/3 taignast rasvainega määritud 24-26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele, ülejäänud 1/3 jäta peale pudistamiseks.
- Vala marjad taignale.
- Sega kokku täidis ja kalla marjadele.
- Pudista kõige peale taignapuru.
- Küpseta ahjus 170 kraadi juures 1 tund.
- Võid valmistada pirukat ka suure plaaditäie, sel juhul korruta kõik kogused kahega.
- Kui soovid pidulikku marjatorti, kata jahtunud pirukas pealt vahukoorega.
Pere ja Kodu Sünnipäevakalender 2001.