Valge šokolaadi juustukook sõstarde ja sefiiriga

Põhi:
150 g Domino küpsiseid, purustatud
30 g võid, sulatatud

Täidis:
300 g kohupiimapastat
300 g valget šokolaadi
200 ml vahukoort
vanillisuhkur vahustamiseks
200 g toasooja maitsestamata toorjuustu
5-6 Domino küpsist
2-3 sefiiri
100-150 g punaseid sõstraid

Kaunistamiseks:
punase sõstra kobaraid
3-5 sefiiri


  • Sega põhja küpsisepuru ning sulavõi. 
  • Suru mass paberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
  • Täidise valmistamiseks sulata šokolaad vesivannil. 
  • Klopi koor vanillisuhkruga pooleldi vahtu, lisa vähehaaval toasoe toorjuust. 
  • Tõsta sulašokolaad ja sega vähehaaval hulka toasoe kohupiimapasta. 
  • Lisa kohupiima-šokolaadikreem toorjuustuvahule ja sega ühtlaseks.
  • Purusta küpsised näppude vahel väiksemateks tükkideks ning sega vahu hulka. 
  • Laota pool täidisest põhjale, puista peale sõstrad ja tükeldatud sefiirid, kata ülejäänud täidisega. 
  • Lase koogil üle öö külmkapis taheneda.
  • Kaunista kook enne serveerimist punaste sõstarde ning sefiiriga.


Suvekiri 2016