Evelini kodune kukeseene quiche



Ø  Põhjaks sobib hästi kas lehtmuretaigen või lehttaigen (minu kukeseenekas oli tehtud lehttaignaga). Ühele ahjuplaadile on paras kogus 500 gr taigent.

Ø  Laota taigen plaadi põhja ja küpseta ca 15 minutit 220 kraadises ahjus (pealt võiks kenasti kuldne olla, siis on ok). Raputa täidis peale (sobivad nii seened kui ka sink), seejärel riivjuustu (ohtralt).

Ø  Sega omavahel 6 muna 4 dl kohvikoort, 1-2 tl soola ja soovi korral musta pipart (mina ei pane ja soola panen mina ka suhteliselt vähe, mulle meeldivad naturaalsed maitsed). Vala segu kõige peale.

Ø  Küpseta 180 kraadises ahjus ca 25 minutit (kuni küpsetis on pealt kenasti pruunikas või katsu hambatikuga, et muna ei oleks enam vedel).

Nii lihtne see ongi!
Lase hea maitsta.

See kogus sobib ahjuplaadile, kui tundub, et munasegu on vähe (see peaks täidise ära katma), siis tee seda lihtsalt rohkem (3 muna = 2dl koort on ok vahekordJ)

Kui teed väiksema vormiga, siis tee munasegu vähem. Taigent ja täidist paned nagunii nii palju kui vaja läheb, liiga palju neid kindlasti panna ei saaJ