Ø
Põhjaks sobib
hästi kas lehtmuretaigen või lehttaigen (minu kukeseenekas oli tehtud
lehttaignaga). Ühele ahjuplaadile on paras kogus 500 gr taigent.
Ø
Laota taigen
plaadi põhja ja küpseta ca 15 minutit 220 kraadises ahjus (pealt võiks kenasti
kuldne olla, siis on ok). Raputa täidis peale (sobivad nii seened kui ka sink),
seejärel riivjuustu (ohtralt).
Ø
Sega omavahel
6 muna 4 dl kohvikoort, 1-2 tl soola ja soovi korral musta pipart (mina ei pane
ja soola panen mina ka suhteliselt vähe, mulle meeldivad naturaalsed maitsed).
Vala segu kõige peale.
Ø
Küpseta 180
kraadises ahjus ca 25 minutit (kuni küpsetis on pealt kenasti pruunikas või
katsu hambatikuga, et muna ei oleks enam vedel).
Nii lihtne see ongi!
Lase hea maitsta.
See kogus sobib ahjuplaadile,
kui tundub, et munasegu on vähe (see peaks täidise ära katma), siis tee seda
lihtsalt rohkem (3 muna = 2dl koort on ok vahekordJ)
Kui teed väiksema
vormiga, siis tee munasegu vähem. Taigent ja täidist paned nagunii nii palju
kui vaja läheb, liiga palju neid kindlasti panna ei saaJ