Rabarberi-maasikakook pähklilise purukattega

Valmistamise aeg: 20 min  
Kogus: 8 inimesele

Koostisosad

  • Põhi: 100 g võid
  • 2,5 dl nisujahu (soovi korral sellest 1 dl täisteranisujahu)
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 sl külma vett
  • Täidis: 500 g rabarberit
  • 300 g maasikaid
  • 3 sl nisujahu
  • 3/4 dl suhkrut
  • Kate: 2 dl nisujahu
  • 1 sl kaneeli
  • 50 g demerera suhkrut
  • 50 g hakitud pähkleid
  • 50 g võid
  • Serveerimiseks: vanillikastet või -jäätist

Valmistamine

Haki toasoe või jahude ja küpsetuspulbriga segamini. Lisa vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Kata tainaga 26 cm lahtikäiva küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhi ja ääred. Tükelda rabarberid ja maasikad kaussi ning mõõda sinna ka suhkur ja jahu. Sega hästi ja vala tainale. Valmista kate, segades omavahel jahu, kaneeli, suhkru ja pähklid. Lisa või tükkidena ja sega näppudega, kuni saad purutaolise massi. Pudista segu rabarberite peale. Küpseta 170° juures 40-45 minutit.

Selver Hea mõte