Valmistamise aeg: 20 min
Kogus: 8 inimesele
Selver Hea mõte
Kogus: 8 inimesele
Koostisosad
- Põhi: 100 g võid
- 2,5 dl nisujahu (soovi korral sellest 1 dl täisteranisujahu)
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 sl külma vett
- Täidis: 500 g rabarberit
- 300 g maasikaid
- 3 sl nisujahu
- 3/4 dl suhkrut
- Kate: 2 dl nisujahu
- 1 sl kaneeli
- 50 g demerera suhkrut
- 50 g hakitud pähkleid
- 50 g võid
- Serveerimiseks: vanillikastet või -jäätist
Valmistamine
Haki toasoe või jahude ja küpsetuspulbriga segamini. Lisa vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Kata tainaga 26 cm lahtikäiva küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhi ja ääred. Tükelda rabarberid ja maasikad kaussi ning mõõda sinna ka suhkur ja jahu. Sega hästi ja vala tainale. Valmista kate, segades omavahel jahu, kaneeli, suhkru ja pähklid. Lisa või tükkidena ja sega näppudega, kuni saad purutaolise massi. Pudista segu rabarberite peale. Küpseta 170° juures 40-45 minutit.Selver Hea mõte