Maasika-kohupiimakoogid


Põhjaks:
150 g Digestive küpsiseid
70 g kreeka pähkleid
1,5 sl suhkrut
75 g sulatatud võid
Täidiseks:
0,5 l maasikaid
500 g kohupiima
4 muna
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Poole sidruni mahl ja riivitud koor
Purusta küpsised ja pähklid köögikombainis, lisa suhkur ja sulatatud või, sega ühtlaseks. Suru küpsisemass pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse või võitatud koogivormi põhja ja äärtele. Eelküpseta 175 kraadises ahjus 10 minutit.
Tükelda täidise tarvis maasikad. Vahusta munad suhkrutega, sega hulka kohupiim, sidrunimahl ja -koor. Viimaks lisa tükeldatud maasikad. Jaga täidis põhja(de)le ja küpseta veel 20-30 minutit või kuni pind on hüübinud.

Arter Toit