Põhi: |
75 g võid
100 g kohupiima
2 sl vett
0,25 tl soola
Täidis:
300 g kanafileed sidrunimarinaadis (näiteks Tallegg)
1 sl õli
4 küüslauguküünt
1 suur punane paprika
150 g riivitud juustu
0,5 dl tükeldatud peterselli
0,5 tl musta pipart
0,5 tl soola
3 muna
3 dl 10% kohvikoort
Valmistusaeg:
20 minutit + 30 minutit külmas + 50 minutit ahjus
- Haki või jahuga segamini.
- Lisa kohupiim, sool ja lõpuks vesi.
- Sega ühtlaseks tainaks ja pane 30 minutiks külma.
- Vajuta külmast võetud tainas 24 cm lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele.
- Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
- Selleks pruunista tükeldatud kanafileed õlis.
- Mõne minuti pärast lisa tükeldatud küüslauguküüned ja paprika, kuumuta mõni minut ja lase jahtuda.
- Sega hulka riivjuust, koor ja munad.
- Maitsesta soola, pipra ja peterselliga.
- Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 40 minutit või kuni pirukas on pealt kuldpruun.