Kana-juustupirukas

Põhi:
2,5 dl nisujahu
75 g võid
100 g kohupiima
2 sl vett
0,25 tl soola

Täidis:
300 g kanafileed sidrunimarinaadis (näiteks Tallegg)
1 sl õli
4 küüslauguküünt
1 suur punane paprika
150 g riivitud juustu
0,5 dl tükeldatud peterselli
0,5 tl musta pipart
0,5 tl soola
3 muna
3 dl 10% kohvikoort


Valmistusaeg:
20 minutit + 30 minutit külmas + 50 minutit ahjus

  • Haki või jahuga segamini. 
  • Lisa kohupiim, sool ja lõpuks vesi. 
  • Sega ühtlaseks tainaks ja pane 30 minutiks külma. 
  • Vajuta külmast võetud tainas 24 cm lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. 
  • Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Samal ajal valmista täidis.
  • Selleks pruunista tükeldatud kanafileed õlis. 
  • Mõne minuti pärast lisa tükeldatud küüslauguküüned ja paprika, kuumuta mõni minut ja lase jahtuda.
  • Sega hulka riivjuust, koor ja munad. 
  • Maitsesta soola, pipra ja peterselliga. 
  • Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 40 minutit või kuni pirukas on pealt kuldpruun.
PerejaKodu kalender 2004