Puuvilja-kohupiimapirukas

Põhi:
125 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
3 dl nisujahu

Täidis:
1 virsikukompott (425 g) (võib ka õunu või viimati rabarbereid)
1 dl vahukoort
250 g kohupiima
2 dl hapukoort
1 väikese sidruni mahl
2 muna
2 sl maisitärklist
2 tl vaniljesuhkrut

  • Vahust toasoe või suhkruga, sega hulka muna. 
  • Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega ühtlaseks tainaks. 
  • Kata 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja küljed taignaga. 
  • Nõruta ja viiluta virsikupoolikud. Kui kasutad õunu siis koori ja viiluta need, rabarberitel lase seista suhkruga ja hiljem nõruta. 
  • Lao viilud taignale. 
  • Sega omavahel ülejäänud katteained ja vala viljadele.
  • Küpseta 180 kraadi juures 1 tund või kuni pirukas on pealt kuldkollane.
  • Serveeri jahtunult
PerejaKodu kalender 2004