Seene-hakkliha plaadipirukas

  • Põhi:
    250 g kohupiima
    250 g võid
    4 dl nisujahu
    1 tl küpsetuspulbrit
    soola 

  • Täidis:
    2 sl õli
    1 tk suurt sibulat
    400 g hakkliha
    500 g värskeid viilutatud seeni (n: šampinjone)
    400 g kodujuustu
    4 tk lahtiklopitud muna
    1 tl purustatud musta pipart
    1 tl soola
    100 g riivitud juustu
  • Sega toasoe või ja kohupiim hoolikalt läbi.
  •  Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu ning töötle ühtlaseks tainaks, pane pooleks tunniks külma.
  • Tükelda sibul ja prae õlis klaasjaks, tõsta teise anumasse.
  • Seejärel pane pannile hakkliha ja mõne minuti pärast ka viilutatud seened.
  • Kuumuta segades veidi aega ning tõsta pann pliidilt.
  • Lase hakkliha-seenesegul jahtuda ning lisa siis praetud sibulad, kodujuust, lahtiklopitud munad ja maitseained.
  • Rulli tainas plaadisuuruseks ristkülikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  • Kalla kate tainapõhjale, raputa üle riivitud juustuga ning küpseta 200° juures 30 minutit. 
PerejaKodu kalender 2004