Seene-hakkliha plaadipirukas
-
Põhi:
250 g
kohupiima
250 g
võid
4 dl
nisujahu
1 tl
küpsetuspulbrit
soola
Täidis:
2 sl
õli
1 tk
suurt
sibulat
400 g
hakkliha
500 g
värskeid viilutatud
seeni (n:
šampinjone)
400 g
kodujuustu
4 tk
lahtiklopitud
muna
1 tl
purustatud
musta pipart
1 tl
soola
100 g
riivitud
juustu
- Sega
toasoe või ja kohupiim hoolikalt läbi.
- Lisa küpsetuspulbri ja soolaga
segatud jahu ning töötle ühtlaseks tainaks, pane pooleks tunniks külma.
- Tükelda sibul ja prae õlis klaasjaks, tõsta teise anumasse.
- Seejärel
pane pannile hakkliha ja mõne minuti pärast ka viilutatud seened.
- Kuumuta
segades veidi aega ning tõsta pann pliidilt.
- Lase hakkliha-seenesegul
jahtuda ning lisa siis praetud sibulad, kodujuust, lahtiklopitud munad
ja maitseained.
- Rulli tainas plaadisuuruseks ristkülikuks ja tõsta
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Kalla kate tainapõhjale, raputa
üle riivitud juustuga ning küpseta 200° juures 30 minutit.
PerejaKodu kalender 2004