Sügispirukas

Põhi:
125 g võid
1,5 dl nisujahu
1 dl täisterajahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 keedetud kartul
1 keedetud porgand

Täidis:
1 suur sibul
2 porgandit
170 g värskeid seeni (n: kukeseened)
1 sl õli
0,5 tl soola
musta pipart
150 g sinki
250 g (kirss) tomateid
2 dl kohvikoort
2 muna
1,5 tl pitsamaitseainet
100 g riivitud juustu

Kaunistuseks värskeid basiilikulehti



  • riivi taignasse minev keedtud kartul ja paorgand.
  • haki noaga segamini või ja küpsetuspulbriga segatud jahu
  • sega juurde riivitud porgand ja kartul
  • vajuta taigen 28 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja külgedele
  • täidise jaoks viiluta seened, haki sibul ja riivi porgand jämeda riiviga
  • kuumuta pannil õlis sibul klaasjaks, tõsta ära
  • pane pannile porgand ja mõne minuti pärast seened
  • kuumuta kuni seened on saavutanud kauni värvi ja vesi aurustunud
  • seejärel lisa pruunistatud sibulad, maitsesta pannitäis soola ja pipraga ning kalla taignale
  • viiluta sink ja poolita kirsstomatid, tõsta köögiviljade peale
  • raputa üle pitsamaitseainega
  • klopi lahti munad, sega koore ja riivitud juustuga
  • vala pirukale ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 35 minutit
  • serveerimisel kaunista värskete basiilikulehtedega
PerejaKodu kalender 2004