Singi-kartulipirukas

Valmistusaeg: 20 minutit + 30 minutit külmas + 40 minutit ahjus

Põhi:
75 g võid
1,5 dl (75 g) riivitud juustu
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl jahvatatud paprikat
0,5 dl vett

Täidis:
200 g suitsusinki ja/või seeni
4 suurt keedetud kartulit
200 g hapukoort
3 muna
soola
purustatud musta pipart
värsket peterselli
1 dl riivitud juustu



  • haki või ja jahu suure noaga segamini
  • lisa paprikapulber, juust ning vesi, sega ühtlaseks taignaks
  • mähi taigen kilesse ja pane pooleks tunniks külma
  • lõika ja kartulid ribadeks või kuubikuteks
  • klopi munad soola ja pipraga läbi, lisa hapukoor ja hakitud petersell
  • vooderda 24 cm läbimõõdugapirukavormi põhi ja ääred taignaga
  • laota sellele kartulid ja sink, kalla üle munaseguga ning raputa peale riivitud juustu
  • küpsesta 175 kraadi juures 40 minutit või kuni pirukas on kaunilt kuldkollane
PerejaKodu kalender 2004