Valmistusaeg: 20 minutit + 30 minutit külmas +
40 minutit ahjus
Põhi:
75 g võid
1,5 dl (75 g) riivitud juustu
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl jahvatatud paprikat
0,5 dl vett
Täidis:
200 g suitsusinki ja/või seeni
4 suurt keedetud kartulit
200 g hapukoort
3 muna
soola
purustatud musta pipart
värsket peterselli
1 dl riivitud juustu
Põhi:
75 g võid
1,5 dl (75 g) riivitud juustu
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl jahvatatud paprikat
0,5 dl vett
Täidis:
200 g suitsusinki ja/või seeni
4 suurt keedetud kartulit
200 g hapukoort
3 muna
soola
purustatud musta pipart
värsket peterselli
1 dl riivitud juustu
- haki või ja jahu suure noaga segamini
- lisa paprikapulber, juust ning vesi, sega ühtlaseks taignaks
- mähi taigen kilesse ja pane pooleks tunniks külma
- lõika ja kartulid ribadeks või kuubikuteks
- klopi munad soola ja pipraga läbi, lisa hapukoor ja hakitud petersell
- vooderda 24 cm läbimõõdugapirukavormi põhi ja ääred taignaga
- laota sellele kartulid ja sink, kalla üle munaseguga ning raputa peale riivitud juustu
- küpsesta 175 kraadi juures 40 minutit või kuni pirukas on kaunilt kuldkollane