300 g jahu
200 g võid
200 g hapukoort
6 haput õuna
0,5 klaasi rosinaid
2 spl hakitud pähkleid
määrimiseks muna
peale puistamiseks tuhksuhkrut
Tiiu Liebert
200 g võid
200 g hapukoort
6 haput õuna
0,5 klaasi rosinaid
2 spl hakitud pähkleid
määrimiseks muna
peale puistamiseks tuhksuhkrut
- haki jahu ja või
- sega juurde hapukoor, sõtku ühtlaseks taignaks ja pane paariks tunniks külkappi seisma (võib hoida ka üleöö).
- tee taigen kaheks ühesuuruseks osaks
- rulli taigen jahuga ülepuistatud laual kaheks neljakandiliseks ühesuuruseks ristkülikuks
- tõsta üks ristkülik määritud pannile
- poolita õunad, eemalda südamik ja täida see rosinate ja pähklite seguga
- aseta õunad taignale kumer pool ülespoole
- tõsta peale teine taignatükk ning vajuta ääred korralikult kinni
- määri pealt munaga
- küpseta ahjus kuldkollaseks, jahtunud koogile puista tuhksuhkrut
Tiiu Liebert