Tissikook

300 g jahu
200 g võid
200 g hapukoort
6 haput õuna
0,5 klaasi rosinaid
2 spl hakitud pähkleid
määrimiseks muna
peale puistamiseks tuhksuhkrut

  • haki jahu ja või
  • sega juurde hapukoor, sõtku ühtlaseks taignaks ja pane paariks tunniks külkappi seisma (võib hoida ka üleöö).
  • tee taigen kaheks ühesuuruseks osaks
  • rulli taigen jahuga ülepuistatud laual kaheks neljakandiliseks ühesuuruseks ristkülikuks
  • tõsta üks ristkülik määritud pannile
  • poolita õunad, eemalda südamik ja täida see rosinate ja pähklite seguga
  • aseta õunad taignale kumer pool ülespoole
  • tõsta peale teine taignatükk ning vajuta ääred korralikult kinni
  • määri pealt munaga
  • küpseta ahjus kuldkollaseks, jahtunud koogile puista tuhksuhkrut

Tiiu Liebert