Õhuline õunakook


6 muna
2 dl suhkrut
2,5 dl jahu
soola
130 g beseesid
300 g hakitud õunu
poole sidruni mahl
0,5 tl kaneeli või ingverit







Kord oli külmikusse kogunenud taas klaasitäis munavalgeid ja ees seisis beseevalmistamine. Kaks plaaditäit beseesid sai. Samal ajal olid aga kõik majapidamises leiduvad vaagnad täis õunu nagu sügisel kombeks. Nii sai alguse kook, mille sisse segati kõik kodus leiduv hea kraam. Kook tuli hea, lihtne ja maitsev.
  • Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Eriti uhke, kui on võimalik kasutada korralikke maamune - kook saab päikese moodi kollane. 
  • Lisa pisut jahu ja näpuotsaga soola. Sega kõik läbi. 
  • Puhasta õunad, haki tükkideks ja pane vähese kaneeli- või ingveripulbriga seisma.
  • Pigista peale sidrunimahla, siis ei lähe õunad pruuniks.
  • Lisa õunatükid tainale, murra beseed pisemaks ja sega sisse. 
  • Vala kõik koogivormi. 
  • Küpseta 180 ºC ahjus 40 minutit. 
  • Lase pisut jahtuda ja söö ära. Mina panen veel lusikaga vaarikamoosi peale. 
EN september 2008