Pilvikupirukad


Taigen
5 dl piima
1,2 l jahu
3 sl toasooja võid
25 g värsket pärmi
soola ja suhkrut
1 tl soola


Täidis
4 dl kupatatud pilvikuid (võib kasutada ka teisi metsaseeni)
1 sl võid
1 sibul
1 muna
1 sl hapukoort
hakitud värsket tilli
soola ja pipart


  • hõõru pärm suhkruga vedelaks ning sega hulka käesoe piim.
  • Sega kokku jahu, sool ning sulanud või. 
  • Lisa piima-pärmi segule ja sõtku ühtlaseks tainaks. 
  • Vajadusel lisa jahu. 
  • Tõsta tainakauss rätikuga kaetuna sooja kohta paariks tunniks kerkima.
  • Täidiseks tükelda kupatatud seened ja haki sibul hästi väikesteks tükkideks ning prae pannil rohkes võis. 
  • Jahuta mõni hetk, sega juurde hapukoor ning maitsesta soola, pipra ja hakitud tilliga.
  • Kerkinud tainas kummuta jahusele lauale ja rulli õhukeseks. 
  • Lõika tainast kettad, kasutades pirukavormi või klaasi, ning aseta ühele poolele lusikatäis seenetäidist.
  • Teine tainapool keera täidisele peale ja suru servad kõvasti kinni. 
  • Pirukad määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200kraadises ahjus 20 minutiga kaunilt kuldsed pirukad.
Eesti Ekspress 2012