Taigen
5 dl piima
1,2 l jahu
3 sl toasooja võid
25 g värsket pärmi
soola ja suhkrut
1 tl soola
Täidis
4 dl kupatatud pilvikuid (võib kasutada ka teisi metsaseeni)
1 sl võid
1 sibul
1 muna
1 sl hapukoort
hakitud värsket tilli
soola ja pipart
- hõõru pärm suhkruga vedelaks ning sega hulka käesoe piim.
- Sega kokku jahu, sool ning sulanud või.
- Lisa piima-pärmi segule ja sõtku ühtlaseks tainaks.
- Vajadusel lisa jahu.
- Tõsta tainakauss rätikuga kaetuna sooja kohta paariks tunniks kerkima.
- Täidiseks tükelda kupatatud seened ja haki sibul hästi väikesteks tükkideks ning prae pannil rohkes võis.
- Jahuta mõni hetk, sega juurde hapukoor ning maitsesta soola, pipra ja hakitud tilliga.
- Kerkinud tainas kummuta jahusele lauale ja rulli õhukeseks.
- Lõika tainast kettad, kasutades pirukavormi või klaasi, ning aseta ühele poolele lusikatäis seenetäidist.
- Teine tainapool keera täidisele peale ja suru servad kõvasti kinni.
- Pirukad määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200kraadises ahjus 20 minutiga kaunilt kuldsed pirukad.