Tagurpidi õunakook 2


50 g võid
1,5 dl demerera suhkrut
5-6 haput õuna

Tainas: 
1,5 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
1 dl suhkrut
2 muna
Serveerimiseks: vanillijäätist





  • Lõika noaga külmast võetud võist õhukesed viilud ja kata nendega 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi. 
  • Puista peale 1/3 suhkrust. 
  • Koori õunad, puhasta ja lõika viiludeks. 
  • Lao kihiti vormi ülejäänud suhkruga vaheldumisi. 
  • Taina jaoks sulata või ja jäta jahtuma, kuni vahustad toasoojad munad suhkruga. 
  • Lisa hulka ka sulavõi ja küpsetuspulbriga segatud jahu, sega ühtlaseks tainaks. 
  • Kalla õuntele. 
  • Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 20-30 minutit, kuni kook on läbiküpsenud ja pealt kaunilt pruun. 
  • Lase väheke jahtuda ja serveeri vanillijäätisega.
Selver Hea Mõte