50 g võid
1,5 dl demerera suhkrut
5-6 haput õuna
Tainas:
1,5 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
1 dl suhkrut
2 muna
Serveerimiseks: vanillijäätist
- Lõika noaga külmast võetud võist õhukesed viilud ja kata nendega 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi.
- Puista peale 1/3 suhkrust.
- Koori õunad, puhasta ja lõika viiludeks.
- Lao kihiti vormi ülejäänud suhkruga vaheldumisi.
- Taina jaoks sulata või ja jäta jahtuma, kuni vahustad toasoojad munad suhkruga.
- Lisa hulka ka sulavõi ja küpsetuspulbriga segatud jahu, sega ühtlaseks tainaks.
- Kalla õuntele.
- Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 20-30 minutit, kuni kook on läbiküpsenud ja pealt kaunilt pruun.
- Lase väheke jahtuda ja serveeri vanillijäätisega.
Selver Hea Mõte