Valmistamise aeg: 60 min
Kogus: 8 inimesele
Koostisosad
2 pakki (a 180 g) heledaid küpsiseid
100 g kuivatatud kirsse või jõhvikaid
100 g Jumbo rosinaid
50 g metsapähkleid
50 g päevalilleseemneid
100 g võid
200 g mõru šokolaadi
300 g suhkruga kondenspiima
4-5 sl konjakit või brändit
Kaunistuseks: marjakrõpse
Soovi korral ka kirsse või mureleid
- Pane kuivatatud puuviljad (rosinad ja kirsid või jõhvukad ) paariks tunniks brändi sisse likku.
- Purusta küpsised näppude vahel väikesteks tükkideks.
- Sega küpsised, konjakis leotataud kuivatatud kirsid või jõhvikad, hakitud pähklid ja seemned.
- Sulata kastrulis või ja pool šokolaadist, sega hulka kondenspiim.
- Vala vedel segu küpsisesegule ning sega korralikult läbi.
- Tõsta küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud piklikku keeksivormi.
- Hoia külmas üle öö.
- Kummuta kook vormist välja ja kata ülejäänud sulatatud šokolaadiga.
- Pudista peale marjakrõpse ja kaunista soovi korral kirssidega.
Selver Hea mõte