Vanakooli rosinakringel


500 g jahu
1 kl vett
0,5 kl suhkrut
100-150 g küpsetusmargariini
2 muna
15 g pärmi
rosinaid
soola
kaneeli
kakaod
valget ja pruuni suhkrut




  • Kasuta pärmitaina valmistamiseks toasooja vett. Vala toasoes vesi segamisnõusse, lahusta selles ½ klaasi suhkrut ning lisa maitse järgi soola.
  • Sõelu segades sisse ½ kilo jahu samaaegselt tainamassi segades.
  • Segamise ajal lisa 2 muna.
  • Lahusta pärm väheses vees ja lisa tainamassile, viimasena lisa eelnevalt sulatatud küpsetusmargariin. Pärmitainas on piisavalt segatud, kui see ei kleepu enam käte külge.
  • Kui tainas on valmis, kata see rätikuga ja jäta umbes 3 tunniks 35 kraadi juurde kerkima kerkima.
  • Rulli kerkinud tainas jahuga ülepuistatud lauale.
  • Kui tainas on piisavalt õhuke, raputa sellele kiht valget js kiht pruuni suhkrut, seejärel kakaod, kaneeli ja lõpuks puista rosinad.
  • Rulli tainas toruks ning lõika 3 eraldi ribaks. Punu ribad kokku.
  • Tõsta kringel ahjuplaadile ning määri munaga.
  • Küpseta 230° juures kuni valmimiseni. Seejärel piserda üle veega ja lase seista.
  • Serveeri soojalt koos toormoosi või külma piimaga.

EE Gurmee 01032012