500 g jahu
1 kl vett
0,5 kl suhkrut
100-150 g küpsetusmargariini
2 muna
15 g pärmi
rosinaid
soola
kaneeli
kakaod
valget ja pruuni suhkrut
- Kasuta pärmitaina valmistamiseks toasooja vett. Vala toasoes vesi segamisnõusse, lahusta selles ½ klaasi suhkrut ning lisa maitse järgi soola.
- Sõelu segades sisse ½ kilo jahu samaaegselt tainamassi segades.
- Segamise ajal lisa 2 muna.
- Lahusta pärm väheses vees ja lisa tainamassile, viimasena lisa eelnevalt sulatatud küpsetusmargariin. Pärmitainas on piisavalt segatud, kui see ei kleepu enam käte külge.
- Kui tainas on valmis, kata see rätikuga ja jäta umbes 3 tunniks 35 kraadi juurde kerkima kerkima.
- Rulli kerkinud tainas jahuga ülepuistatud lauale.
- Kui tainas on piisavalt õhuke, raputa sellele kiht valget js kiht pruuni suhkrut, seejärel kakaod, kaneeli ja lõpuks puista rosinad.
- Rulli tainas toruks ning lõika 3 eraldi ribaks. Punu ribad kokku.
- Tõsta kringel ahjuplaadile ning määri munaga.
- Küpseta 230° juures kuni valmimiseni. Seejärel piserda üle veega ja lase seista.
- Serveeri soojalt koos toormoosi või külma piimaga.
EE Gurmee 01032012