Inglise puuviljakook

200 g toasooja võid
2dl suhkrut
3 muna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
100g kuivatataud jõhvikaid
200 g kuivatatud aprikoose
200 g kuivatatud ploome
1,5 dl rummi


15 tk


  • Tükelda ploomid ja aprikoosid, pane koos jõhvikatega rummi sisse likku 2 tunniks kuni üle öö. 
  • Määri toruga rõngasvorm seest pehme võiga, puista riivsaiaga üle (silikoonvormi puhul pole vaja).
  • Vahusta pehme või suhkruga heledaks kohevaks vahuks. 
  • Lisa ükshaaval toasoojad munad, segu iga kord ühtlaseks mikserdades. 
  • Nüüd lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja viimaks ka leotatud puuviljad koos rummiga. 
  • Sega ühtlaseks ja tõsta tainas lusikaga vormi, silu pind ühtlaseks. 
  • Küpseta 170 kraadi juures tund aega. 
  • Võta ahjust, lase 5-8 minutit seista ja kummita restile jahtuma. aseta täiesti jahtunud kook tagasi vormi, kata pealt toidukile või fooliumiga ja hoia 3-5 päeva toatemperatuuril, nii saavutab see täiusliku maitse.