200 g toasooja võid
2dl suhkrut
3 muna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
100g kuivatataud jõhvikaid
200 g kuivatatud aprikoose
200 g kuivatatud ploome
1,5 dl rummi
15 tk
2dl suhkrut
3 muna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
100g kuivatataud jõhvikaid
200 g kuivatatud aprikoose
200 g kuivatatud ploome
1,5 dl rummi
15 tk
- Tükelda ploomid ja aprikoosid, pane koos jõhvikatega rummi sisse likku 2 tunniks kuni üle öö.
- Määri toruga rõngasvorm seest pehme võiga, puista riivsaiaga üle (silikoonvormi puhul pole vaja).
- Vahusta pehme või suhkruga heledaks kohevaks vahuks.
- Lisa ükshaaval toasoojad munad, segu iga kord ühtlaseks mikserdades.
- Nüüd lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja viimaks ka leotatud puuviljad koos rummiga.
- Sega ühtlaseks ja tõsta tainas lusikaga vormi, silu pind ühtlaseks.
- Küpseta 170 kraadi juures tund aega.
- Võta ahjust, lase 5-8 minutit seista ja kummita restile jahtuma. aseta täiesti jahtunud kook tagasi vormi, kata pealt toidukile või fooliumiga ja hoia 3-5 päeva toatemperatuuril, nii saavutab see täiusliku maitse.